Rabu, 16 Januari 2013

Wanita Serah RM23,250 Risau Gambar Bogel Disiar

Gambar Hiasan

KUCHING: Risau gambar bogelnya akan disiarkan di sebuah akhbar tempatan, seorang wanita sanggup membayar RM23,250 kepada seorang lelaki yang mendakwa dirinya peguam.

Menurut sumber, kejadian menimpa seorang wanita ber-usia 40 tahun selepas dia berkenalan dengan seorang lelaki melalui laman sosial Facebook yang mengugut akan menyiarkan gambar bogel mangsa di sebuah akhbar tempatan.

Risau akan perkara tersebut, mangsa kemudian cuba mencari penyelesaian dan akhirnya bertemu dengan seorang lelaki yang memperkenalkan dirinya sebagai peguam dan mampu menyelesaikan masalah itu.

Suspek (peguam) kemudian meminta mangsa memasukkan sejumlah wang kepadanya untuk proses pengurusan kes tersebut dan perkara itu berterusan sehingga mangsa telah memasukkan keseluruhan wang sebanyak RM23,250 ke dalam akaun suspek.

Selepas beberapa hari, mangsa kemudian memberitahu, dia telah bertemu dengan seorang rakan yang bekerja di akhbar tempatan tersebut dan memberitahu bahawa pihaknya tidak akan menyiarkan gambar sedemikian kerana ia menyalahi etika yang ditetapkan.

Mangsa kemudian mengesyaki dirinya ditipu oleh suspek yang mendakwa dirinya sebagai peguam itu dan terus membuat laporan polis berhubung kejadian.

Siasatan polis berhubung kejadian masih dijalankan.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan