Jumaat, 16 November 2012

Aishwarya Rai Hiburkan Kanak - Kanak Miskin

Aishwarya Rai bermain dengan sekumpulan kanak-kanak di Mumbai

Abhishek Bachchan dan  Aishwarya Rai

MUMBAI - Pasangan pelakon Bollywood, Abhishek Bachchan dan isterinya, Aishwarya Rai memberikan kejutan menggembirakan kepada puluhan kanak-kanak miskin sempena sambutan Hari Kanak-Kanak di India, lapor akhbar Times of India semalam.

Dua pelakon popular tersebut bergabung tenaga dengan sebuah pertubuhan bukan kerajaan untuk meraikan golongan kurang bernasib baik itu selama sehari.

Pada majlis tersebut di sini kelmarin, Bachchan, 36, sempat ketawa bersama kumpulan kanak-kanak itu manakala Rai, 39, pula kelihatan kagum dengan kegembiraan yang ditunjukkan oleh mereka.

Pada acara sama, Bachchan turut menekankan bahawa setiap kanak-kanak perlu diberi peluang membesar dalam persekitaran yang sihat.

"Zaman kanak-kanak merupakan fasa yang amat istimewa dan setiap kanak-kanak berhak menikmatinya dengan senyuman kerana ia ialah hak yang diberikan oleh Tuhan kepada mereka," kata Bachchan.

"Kami berdua bertuah kerana memiliki ibu bapa yang baik dan penyayang yang memberikan kasih sayang serta kebahagiaan. Kami ingin berkongsi nikmat ini," tambahnya.

India menyambut 14 November pada setiap tahun sebagai Hari Kanak-Kanak. - AgensiTiada ulasan:

Catat Ulasan