Jumaat, 20 Julai 2012

Gadis Maut Terhidu Asap Tebal

Pasukan Bomba dan Penyelamat memadamkan api dalam kebakaran melibatkan sebuah rumah di Jalan Lawa 9, Taman Pelangi Indah, Johor Bahru semalam.

JOHOR BAHRU – Seorang gadis mati akibat terhidu asap tebal manakala kekasihnya yang datang untuk menyelamatkannya ditemui lemah di beranda rumah yang terbakar di Jalan Lawa 9, Taman Pelangi Indah di sini semalam.

Difahamkan semasa kejadian pada pukul 8 pagi, mangsa, Loh Hui Jin, 24, yang berada seorang diri di rumahnya menghubungi kekasihnya, Kee Yang Yue, 24, yang menetap di Desa Cemerlang bagi menyelamatkannya yang terperangkap dalam kebakaran.

Yang Yue terus ke rumah mangsa namun dia gagal menyelamatkan Hui Jin kerana rumah tersebut berkunci dan dipasang jeriji. Jarak antara rumah Hui Jin dengan rumah kekasihnya kira-kira empat kilometer.

Ketua Operasi Bomba dan Penyelamat Balai Johor Jaya, Syed Nasir Syed Abu Bakar berkata, bomba yang tiba di lokasi kejadian tujuh minit selepas dihubungi berjaya menyelamatkan mangsa yang ketika itu pengsan di tingkat dua rumahnya.

Menurut beliau, mangsa yang tiada kesan luka atau melecur dihantar ke Hospital Sultan Ismail (HSI) namun disahkan meninggal dunia dalam perjalanan.

“Hui Jin dikeluarkan dari rumah tersebut selepas bomba berjaya memecahkan cermin tingkap yang tebal namun dia gagal diselamatkan kerana terhidu asap tebal,” kata beliau ketika dihubungi.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan